Wykonanie
Już niedługo. Sama łapię się na tym, że nie mam jeszcze upominku. A czas ucieka. Szybkie pomysły na walentynkowy wieczór są powoli na wagę złota. Jeżeli nie macie czasu ani pomysłu na wymyślne danie, proponuję zrobić coś bardzo prostego i resztę energii zainwestować we właściwą oprawę optyczną. Możecie upiec szybkie
ciasteczka (pod przepisem umieściłam kilka linków z łatwymi przepisami, z których możecie skorzystać) i ozdobić je w bardzo indywidualny sposób zwykłym lukrem.U mnie w roli głównej wystąpi
czekoladowy krem z
awokado z
mleczkiem kokosowym i
ciastka serduszkowe z napisem
LOVE. Życzę Wam wielu ciekawych pomysłów, mam nadzieję, że Was chociaż trochę zainspirowałam.Przepis ten oraz przepis na pyszny
krem czekoladowy z
awokado ukaże się w czerwcowym wydaniu wegańskiego czasopisma VegeP.S.Macie jakiś pomysł dlaczego kolory w moich zdjęciach „siadają“, kiedy załaduję je na blogera jako jpg? Szkoda. Oryginał wygląda o wiele bardziej świeżo i apetycznie (po lewej). Png jest ok, ale ma tę wadę, że podczas ładowania zdjęcia widać przez chwilę czarne tło, a to mi się wcale nie widzi.Pomoc mile widziana :-)
Krem czekoladowy z
awokado1 dojrzałe
awokado2 łyżeczki ciemnego
kakaopół puszki gęstego kremowego
mleczka kokosowegocukier do smaku
Kakao sparzyć odrobiną wrzątku, dodać do pozostałych składników i wszystko dokładnie zmiksować. Podawać z ulubionymi
ciasteczkami najlepiej w kształcie
serca.Kilka przepisów na
ciasteczka z mojego bloga, nie tylko wegańskie:
ciasteczka bezglutenowekruche
ciasteczkowe kwiatki
ciasteczkowe choinkiś wiąteczne gwiazdki
ciastka dla księżniczki