ßßß
Cookit - przepis na Truskawkowy krem do tortów
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Truskawkowy krem do tortów
Składniki
Truskawka
Galaretka truskawkowa
Śmietana kremówka
Śmietana
Wykonanie
Porcja na tortownicę 26 cm1 opakowanie mrożonych
truskawek
/ ok. 400 g/2
galaretki truskawkowe
500 ml
śmietany 30%
(lub 36%)
Śmietanę
ubić na sztywno.zamrożone
truskawki
pokroić na mniejsze kawałki.
Galaretki
rozpuścić w 500 ml
wody
, wrzucić zamrożone, pokrojone
truskawki
(
galaretka
momentalnie wystygnie i zacznie tężeć). Do masy
galaretkowo
-truskawkowej stopniowo wmieszać ubitą
śmietanę
. / należy uważać by
galaretka
nie stężała zbyt mocno, gdyż wówczas w kremie powstaną grudki)* przepis pochodzi z forum cincin - znaleziony dość dawno i przetestowany kilkadziesiąt
razy
;)** robiłam też w innych wersjach:
galaretka
z
owoców leśnych
+ mrożone
jagody
,
truskawki
oraz
maliny
,
galaretka
z
owoców leśnych
+
jagody
,
galaretka wiśniowa
+ mrożone
wiśnie
.życzę smacznego
Źródło:
http://www.mojewypieki.com/przepisy-uzytkownikow/przepis/57/truskawkowy-krem-do-tortow
Przepisy powiązane
Galaretka z truskawkami i bitą śmietaną
Truskawko, czyli galaretka i mus truskawkowy
Owocowa (truskawkowo-pomarańczowa) pianka.
EURO ,EURO I po euro :D
DESER TRUSKAWKOWY
Składniki powiązane (0)