ßßß Cookit - przepis na Naleśniki z bryndzą

Naleśniki z bryndzą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
naleśniki 8 sztuk
bryndza owcza 300 gramów
szczypiorek 1 pęczek
masło według uznania
oscypek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Farsz: wymieszać bryndzę z posiekanym szczypiorkiem lub boczkiem podsmażonym z cebulą albo posiekanymi listkami mięty. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli masa jest za gęsta, można dodać trochę śmietany.
Posmarować masą naleśniki, poskładać w koperty lub rulony. Podsmażyć na maśle, podawać posypane startym oscypkiem z kurkami w śmietanie.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12477/Nalesniki-z-bryndza