ßßß
Składniki (na 2 porcje):150 g makaronu Fusilloni (duże świdry)3 - 4 plastry szynki parmeńskiej4 suszone pomidory10 - 12 szparagówser grana padano1 łyżka oliwypół łyżki octu balsamicznegopół łyżeczki soku z cytrynysól, pieprzWykonanie:Makaron ugotować al dente. Szparagi podgotować na parze, tak aby były jędrne. Szynkę pokroić na kawałki (można podsmażyć przez chwilę na patelni beztłuszczowej, ale nie jest to konieczne). Pomidory pokroić na kawałki. Makaron i szparagi przestudzić. Wymieszać makaron, szynkę, pokrojone szparagi i pomidory. Wymieszać ocet balsamiczny, oliwę i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Polać sosem sałatkę. Rozłożyć do 2 miseczek / talerzy i posypać startym serem.
/wydrukuj przepis/