ßßß
Cookit - przepis na Tartaletki z kremem mascarpone i truskawkami w occie balsamicznym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Tartaletki z kremem mascarpone i truskawkami w occie balsamicznym
Składniki
Ciastka
Herbatniki
Migdały
Likier amaretto
Masło
Ser mascarpone
Cukier puder
Wanilia
Truskawka
Ocet balsamiczny
Wykonanie
Składniki4 porcje150 g miękkich
ciasteczek
(
herbatników
)
migdałowych
o smaku
amaretti
80 g
masła
, roztopionego i ostudzonego200 g
serka mascarpone
2 czubate łyżki
cukru pudru
+ dodatkowo do posypania1/2 łyżeczki ekstraktu z
wanilii
150 g
truskawek
, przekrojonych na połówki20 ml
octu balsamicznego
, najlepiej zagęszczonegoPrzygotowaniePiekarnik nagrzać do 170 stopni C. Przygotować foremki na tartaletki o średnicy 8 cm.
Ciasteczka
dokładnie pokruszyć i wymieszać z
masłem
, wyłożyć nimi spód i boki foremek. Piec przez 10 minut, następnie całkowicie ostudzić.
Serek
mascarpone
ubijać z 1 i 1/2 łyżki
cukru pudru
i
wanilią
przez 1-2 minuty aż stanie się puszysty.
Truskawki
wymieszać z pozostałym
cukrem pudrem
i
octem balsamicznym
.Tartaletki wypełnić kremem, ułożyć
truskawki
, posypać
cukrem pudrem
.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/tartaletki_z_truskawkami/przepis.html
Przepisy powiązane
Sernik z kremem mascarpone i jagodami
Ciasteczka rosyjskie
Tiramisu truskawkowe
Sernik na zimno z truskawkami
MAKARONIKI - PODEJŚCIE PIERWSZE...
Składniki powiązane (0)