Składniki200 g mąki200 g płatków owsianych250 g masła w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki175 g brązowego cukrudrobno starta skórka z 1 cytryny100 g orzeszków pinii250 g malinPrzygotowaniePiekarnik nagrzać do 190 stopni. Formę o boku 23 cm wysmarować cienko masłem.Do miski przesiać mąkę, wsypać płatki owsiane, dodać masło i palcami rozcierać składniki aż powstanie gruboziarnista kruszonka. Ręką wymieszać z cukrem, skórką cytrynową i 3/4 ilości orzeszków pinii, uformować kulę z ciasta.Dwie trzecie ciasta wyłożyć na dnie formy, nie dociskając mocno. Rozłożyć maliny i posypać kawałkami pozostałego ciasta i resztą orzeszków pinii. Delikatnie docisnąć. Piec przez 35 - 40 minut na złoty kolor. Jeszcze ciepłe pokroić na 12 części, ostudzić w formie.