Wykonanie
Składniki1 porcja3 przegrzebki3 plasterki
kaszanki3 kawałki
pomidorów suszonych w
olejuwinegret: 1/2 łyżeczki startego
czosnku, 3 łyżki
oliwy, 3 łyżki
soku z cytryny, 1 łyżka
miodurukola, grzankiPrzygotowanie
Kaszankę obsmażyć na
oleju z
suszonych pomidorów. Przegrzebki oczyścić, umyć, osuszyć. Dobrze rozgrzać czystą patelnię, dodać łyżkę
oleju, włożyć przegrzebki i smażyć po około 1 minucie z każdej strony, aż będą ładnie zrumienione. Doprawić
solą i
pieprzem.Ułożyć na
kaszance wraz z pokrojonymi
pomidorami suszonymi. Podawać na
rukoli wymieszanej z
winegretem, doprawionej
solą i
pieprzem oraz z grzankami.