ßßß
Spodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 5(8 głosów)5
08 5admin5 / 5 starsMakaron z tuńczykiem i kaparami w sosie śmietankowymWłoskie Farfalle al tonno.Składniki2 - 3 porcje200 g makaronu farfalle (kokardki)puszka tuńczyka w oliwie2 łyżki kaparów1/2 cebulisuszone oregano4 łyżki oliwy extra virgin1/2 szklanki płynnej śmietanki do sosów 30% (lub serka mascarpone)sól, świeżo zmielony czarny pieprztarty parmezanzielony pieprz, świeże oreganoPrzygotowanieMakaron gotuję al dente w osolonej wodzie i mieszam z 3 łyżkami oliwy. Na patelni na pozostałej oliwie podduszam pokrojoną cebulę, ale nie zrumieniam, dodaję kapary, tuńczyka z oliwą, chwilę podgrzewam. Na sam koniec dodaję śmietankę oraz ugotowany makaron. Doprawiam solą, czarnym pieprzem i oregano, posypuję tartym parmezanem.