Wykonanie
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Brak głosów0
0adminKanapka z
sardynkami,
masłem i
szczypiorkiemZ sardynek i
masła robimy pastę i smarujemy nią kromki
chleba żytniego. Posypujemy
szczypiorkiem. Podajemy z
jajkiem na miękko lub też z plasterkami
jajka ugotowanego na twardo, położonymi bezpośrednio na paście. Polecam. Szybki i smaczny zestaw
śniadaniowy.Składniki4 sztuki4
jajka na miękko1 puszka
sardynek w oleju60 g miękkiego
masłaszczypiorek, drobno posiekanyświeżo zmielony
czarny pieprz,
sól morskaPrzygotowanie
Sardynki rozgnieść widelcem, dodać miękkie
masło i razem rozetrzeć. Kromki
żytniego chleba posmarować pastą
sardynkową, posypać
szczypiorkiem,
pieprzem oraz ewentualnie
solą do smaku.Podawać z
jajkami ugotowanymi na miękko (4 minuty, na wrzącą
wodę), lub też
jajkami ugotowanymi na twardo (8 minut, na wrzącą
wodę), pokroić je na plasterki i ułożyć na kanapkach posmarowanych pastą
sardynkową.