ßßß Cookit - przepis na Kanapka z sardynkami, masłem i szczypiorkiem

Kanapka z sardynkami, masłem i szczypiorkiem

nazwa

Wykonanie

Wpis na blogu
Spodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!
Oceń przepis aby doradzić innym!
Brak głosów
0
0
admin
Kanapka z sardynkami, masłem i szczypiorkiem
Z sardynek i masła robimy pastę i smarujemy nią kromki chleba żytniego. Posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z jajkiem na miękko lub też z plasterkami jajka ugotowanego na twardo, położonymi bezpośrednio na paście. Polecam. Szybki i smaczny zestaw śniadaniowy.
Składniki
4 sztuki
4 jajka na miękko
1 puszka sardynek w oleju
60 g miękkiego masła
szczypiorek, drobno posiekany
świeżo zmielony czarny pieprz, sól morska
Przygotowanie
Sardynki rozgnieść widelcem, dodać miękkie masło i razem rozetrzeć. Kromki żytniego chleba posmarować pastą sardynkową, posypać szczypiorkiem, pieprzem oraz ewentualnie solą do smaku.
Podawać z jajkami ugotowanymi na miękko (4 minuty, na wrzącą wodę), lub też jajkami ugotowanymi na twardo (8 minut, na wrzącą wodę), pokroić je na plasterki i ułożyć na kanapkach posmarowanych pastą sardynkową.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/kanapki/sardynki_maslo_szczypiorek/kanapka.html