ßßß
Składniki na ciasto:3 szklanki mąki pszennej1 szklanka cukru1 kostka margaryny2 całe jajka1 żółtko2 łyżeczki proszku do pieczenia1 cukier waniliowyWszystkie składniki dokładnie wyrabiamy i dzielimy na dwie części.Masa budyniowa:2 budynie o dowolnym smaku (u mnie toffi)3,5 szklanki mlekacukier (ilość podana na opakowaniu budyniu)Gotujemy jak zwykły budyń.Dodatkowo:pół słoiczka konfitury wiśniowej lub innejDużą tortownicę posmarować masłem i wysypać kaszą manną. Wyłożyć jedną część ciasta i posypać delikatnie mąką ziemniaczaną. Rozsmarować konfiturę, a następnie wylać gorący budyń. Wszystko przykryć ciastem (odrywać kawałeczki i układać na budyniu). Piec około 45 minut w 180 stopniach. Smacznego