Wykonanie
W poszukiwaniu kolejnych smarowideł na
chleb trafiłam na ten przepis. Wiedziałam, że
fasola dobrze sprawdza się w tego typu rzeczach więc wyciągnęłam puszki, zmiksowałam z dodatkami i po chwili można było zajadać pyszne kanapki. Pasta smakuje jeszcze lepiej po schłodzeniu.

ŹródłoSkładniki:400 g
fasoli z puszki1 duża
cebula1 pełna łyżka
currysok z połowy
cytryny2 łyżki
olejusól do smaku
Cebulę pokrojoną podsmażyć na
oleju, aż się zeszkli. Dodać
curry i wszystko razem przesmażyć.
Fasolę odsączyć z zalewy i umieścić w blenderze razem z podsmażoną
cebulą i
sokiem z cytryny. Zmiksować na gładką pastę. Dodałam 3 łyżki
oliwy ponieważ pasta wyszła mi zbyt sucha. Przed podaniem koniecznie schłodzić.Smacznego:)