ßßß Cookit - przepis na Ciasto ucierane z budyniem i rabarbarem

Ciasto ucierane z budyniem i rabarbarem

nazwa

Wykonanie

Sezon rabarbarowy już rozpoczęty więc wyciągam przepisy, których nie zdążyłam zrealizować w poprzednim roku. Dzisiaj mam do zaproponowania połączenie ciasta ucieranego z budyniem i owocami. Dla mnie jest to mix tego co najbardziej lubię czyli słodyczy z kwaśnym. Mam nadzieję, że skusicie się na to ciasto.
Składniki:
200 g miękkiego masła
150 g cukru pudru
4 jajka
230 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
7- 8 łodyg rabarbaru
1 budyń śmietankowy
500 ml mleka
Budyń ugotować według przepisu, odstawić do wystygnięcia. Rabarbar pokroić na kawałki.
Masło utrzeć z cukrem na białą, puszystą masę. Dodawać kolejno jajka. Przesiać mąkę z proszkiem i dokładnie wymieszać. Połowę ciasta przełożyć na tortownicę o śr. 21 cm . Na ciasto wyłożyć ugotowany budyń, przykryć drugą połową ciasta. Na wierzchu ułożyć kawałki rabarbaru. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 50-60 min. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2014/05/Ciasto-ucierane-z-budyniem-i-rabarbarem.html