Wykonanie
Sezon
rabarbarowy już rozpoczęty więc wyciągam przepisy, których nie zdążyłam zrealizować w poprzednim roku. Dzisiaj mam do zaproponowania połączenie ciasta ucieranego z
budyniem i
owocami. Dla mnie jest to mix tego co najbardziej lubię czyli
słodyczy z kwaśnym. Mam nadzieję, że skusicie się na to ciasto.

Składniki:200 g miękkiego
masła150 g
cukru pudru4
jajka230 g
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia7- 8 łodyg
rabarbaru1
budyń śmietankowy500 ml
mlekaBudyń ugotować według przepisu, odstawić do wystygnięcia.
Rabarbar pokroić na kawałki.
Masło utrzeć z
cukrem na białą, puszystą masę. Dodawać kolejno
jajka. Przesiać
mąkę z proszkiem i dokładnie wymieszać. Połowę ciasta przełożyć na tortownicę o śr. 21 cm . Na ciasto wyłożyć ugotowany
budyń, przykryć drugą połową ciasta. Na wierzchu ułożyć kawałki
rabarbaru. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 50-60 min. Po wystudzeniu można posypać
cukrem pudrem.Smacznego:)