Tym razem wykorzystałam demi glace do sosu z suszonych grzybów. Dzięki temu skróciłam czas przygotowania a mięso było aromatyczne. Takie danie idealnie pasuje do kaszy, gryczanej ale i do pęczaku. Bardzo polecam.Składniki:4 plastry szynki wieprzowej4 łyżki demi glacegarść suszonych grzybówolej do smażeniasól, pieprzGrzyby zalać szklanka wody, doprowadzić do wrzenia i gotować przez ok. 10 min. Po tym czasie wyjąć grzyby, pokroić, wody nie wylewać. Szynkę rozbić. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć szynkę z każdej strony. Dodać demi glace, wlać ok. 500 ml wody i zagotować. Gotować ok. 30 min. Po tym czasie dodać grzyby oraz wodę, która pozostała z ich gotowania. Dusić na wolnym ogniu, aż szynka będzie miękka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kaszą gryczaną i surówką.Smacznego:)