Jako, że pogoda na najdłuższy weekend w roku dopisała idealnie, grzechem byłoby siedzieć w domu. Ja, za upalnym słońcem nie przepadam ale spędzić dzień w cieniu wiśni, czytając książkę, popijając pyszny chłodzący koktajl i kosztując chrupiącą pizzę z kurczakiem i brzoskwiniami to coś pięknego. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak odpoczęłam.Składniki (na 1 blat pizzy):10 g drożdżypół łyżeczki solipół szklanki ciepłej wody1,5 szklanki mąki pszennej1 łyżka oliwy3 brzoskwinie z puszkipołowa fileta z kurczakaprzyprawa do kurczakamozzarellaoliwa do smażeniaZ wody i drożdży zrobić rozczyn. Kiedy rozczyn zwiększy objętość wlać do przesianej mąki, dodać oliwę i sól. Wyrobić gładkie ciasto i odstawić do podwojenia objętości. W tym czasie usmażyć kurczaka pokrojonego w paski i obtoczonego w przyprawie do kurczka oraz pokroić brzoskwinie. Ciasto odgazować, wyłożyć blachę do pizzy. Na cieście ułożyć kurczaka, brzoskwinie i posyapć porwaną mozzarellą. Piec 25-30 minut. Mozzarellę można dodać też 10 minut przed końcem pieczenia.Smacznego:)