Na powolne, sobotnie śniadanie polecam kolorowy omlet, tak kolorowy, że aż się oczy cieszą na sam widok. Można dodać warzywa jakie się lubi, ja dodałam czerwoną paprykę i zielona fasolkę szparagową.Składniki:2 jajkaszczypta soli2 łyżki mlekapół czerwonej papryki pokrojonej w kostkęgarść zielonej fasolki wcześniej ugotowanej1 łyżka masłakawałek żółtego seraDo kubka wbić jajka, dodać sól i mleko, ubijać widelcem 2 minuty. Na patelni rozgrzać masło, dodać fasolkę i paprykę, chwilę smażyć. Gdy mają już odpowiednią miękkość, wlać jajka. Rozlać na całą patelnię. Gdy masa jest już prawie ścięta posypać starym serem i delikatnie za pomocą łopatki złożyc na pół. Ostrożnie zsunąć na talerz.Smacznego:)