Wykonanie
![](/Data/Images/www.niezlababka.pl\sniadanie_slash_tosty-francuskie-z-serem/l/87175940.jpg)
Śniadanko, że palce lizać!!!Potrzebujemy:
jaja wiejskiekromki
chleba tostowego, ja użyłam pełnoziarnistego
mleko – na każde 2
jajka dodajemy 2 łyżki
mlekaser żółtyoliwa z oliwek lub
masłosól![](/Data/Images/www.niezlababka.pl\sniadanie_slash_tosty-francuskie-z-serem/l/87281507.jpg)
Jajka rozrzepujemy na talerzu, dodajemy szczypte
soli i
mleko. Na rozgrzaną patelnie dodajemy
oliwe lub
masło, optaczamy kromki z obu stron w
jajku i kładziemy na patelnie. Jak kromki zaczną się rumienić odwracamy i układamy na wierzch
ser. Przykrywamy patalnię, aż
ser się rozpuści, a tosty przyrumienią.Wykładamy na talerze i zajadamy!SmacznegoZapraszam na inne pyszności. Kliknij na zdjęcia i poznaj przepis: