ßßß Cookit - przepis na Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj polecam znaną i lubianą pastę z wędzonej ryby. Łatwa i szybka w przygotowaniu i bardzo dobra na kanapki. Na Popielec idealna. Jest wiele wersji takiej pasty, można dodać co się lubi, ja dodaję jajko i ogórka kiszonego.
Składniki:
1 wędzona makrela (lub inna ryba)
2-3 ogórki kiszone lub konserwowe
2-3 jajka
łyżka majonezu
sól, pieprz
natka pietruszki
Rybę obrać i rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo i pokroić, ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, sól, pieprz i natkę pietruszki. Ponownie wymieszać.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/03/Pasta-z-wedzonej-makreli.html