Wykonanie
            Dawno nie robiłam muffinek, a że znalazłam wolną 
czekoladę w szufladzie zabrałam się za ten przepis znaleziony w gazetce Wypieki z blachy. Muffinki są a raczej były bardzo smaczne. Mocno 
czekoladowe, niezbyt słodkie. Zniknęły bardzo szybko zatem polecam:)

Składniki:2 szklanki 
mąki1/4 szklanki 
kakao1,5 łyżeczki 
sody oczyszczonej1 łyżeczka 
proszku do pieczenia2/3 szklanki 
cukru1   00 g gorzkiej125 g 
masła roztopionegopół szklanki 
maślanki2 
jajka, roztrzepane.W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim mokre. Mokre wlać do suchych, wymieszać do połączenia się składników Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasta do 3/4 wysokości. Piec około 25 minut w temperaturze 200ºC.Smacznego:)