Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie

Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu«
Ryba w kubańskim stylu
Maślana bułka drożdżowa z ... »

Składniki:
chleb tostowy100 ml
sherry2
jajkaskórka otarta z jednej
cytrynyoliwa do smażenia
cukier wymieszany z
cynamonem do posypaniacreme fraiche albo gęsta kremówka
Sherry wlać do głębokiego talerza. W drugim talerzu roztrzepać
jajko ze skórką, otartą z
cytryny. Na grillu lub kuchence rozgrzać
oliwę na patelni. Szybko zanurzać
chleb najpierw w
sherry, następnie w
jajku i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z łyżką kremówki (zrezygnowałam), posypane
cynamonowym cukrem.Smacznego:)czwartek, 12 sierpnia 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze