ßßß Cookit - przepis na Tosty cynamonowe

Tosty cynamonowe

nazwa

Wykonanie

Eksplozja smaku
Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja Smaku
Utwórz swoją wizytówkę
Pisz blog
zamów newsletter
Blog > Komentarze do wpisu
« Ryba w kubańskim stylu
Maślana bułka drożdżowa z ... »
Składniki:
chleb tostowy
100 ml sherry
2 jajka
skórka otarta z jednej cytryny
oliwa do smażenia
cukier wymieszany z cynamonem do posypania
creme fraiche albo gęsta kremówka
Sherry wlać do głębokiego talerza. W drugim talerzu roztrzepać jajko ze skórką, otartą z cytryny. Na grillu lub kuchence rozgrzać oliwę na patelni. Szybko zanurzać chleb najpierw w sherry, następnie w jajku i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z łyżką kremówki (zrezygnowałam), posypane cynamonowym cukrem.
Smacznego:)
czwartek, 12 sierpnia 2010, wiosenka27
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/08/Tosty-cynamonowe.html