Wykonanie
Składniki:180g
ciastek digestive,90g stopionego
masła900g zmielonego, tłustego
twarogu,240g
cukru,1 opakowanie (16g)
cukru wanilinowego,4 duże lub 5 małych
jajek,2,5 łyżki
mąki,łyżka
soku z cytryny,300g
jagódTortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć folią aluminiową
Orzechy zmielić lub drobniutko pokroić, zalać
masłem i dokładnie wymieszać, a następnie wyłożyć nimi dno tortownicy. Włożyć do lodówki na około pół godziny.Wszystkie składniki masy serowej zmiksować na jednolitą masę, ( ja chciałam miec kawałki
owoców więc nie miksowałam tak do końca) na końcu wmiksowując
jajka. Gotową masę wylać na schłodzony spód. Piec w 180 stopniach przez godzinę. Sernik powinien być ścięty z wierzchu i nieco wilgotny w środku, nie piec do tzw. "suchego patyczka". Schłodzone ciasto włożyć do lodówki – najlepiej na całą noc. Przechowywać również w lodówce.Niechcący pominęłam polewę, po przepis na nią odsyłam do Mirabelki :)Smacznego:)