ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 32(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocukier puder 8 łyżek stołowychbiałka 2 sztukwiórki kokosowe 15 dekagramówcukier waniliowy 1 sztuksok z cytryny 1 łyżek stołowychkrążki z andruta 32 sztukpolewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Ubić białka na sztywną pianę,podczas ubijania powoli dodawać cukier i cukier waniliowy.Wymieszać pianę z sokiem z cytryny.Dodać kokos i jeszcze raz delikatnie przemieszać.Rozłożyć krążki z andruta na blasze.Masę z białek włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na każdy krążek małego "kleksa".Odłożyć do przeschnięcia w temperaturze pokojowej na minimum 30 min.a nawet kilka godzin.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni ok.15 - 20 min.Wyjąć,ostudzić.W rozpuszczonej polewie zanurzać makaroniki do połowy i odłożyć do wyschnięcia.Uwagi:- krążki z andruta o średnicy 45 mm.można wyciąć samemu,- jeśli się nie ma rękawicy cukierniczej można masę na andruty kłaść łyżeczką (będą mniej okrągłe ale równie smaczne:)- najlepiej przygotować makaroniki wieczorem,przez noc przeschną a rano zapiec,- zanurzając gotowe makaroniki w polewie robimy to szybko,żeby zbytnio nie namokłyAutor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: