ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomasło 10 dekagramówcukier puder 10 dekagramówmąka ziemniaczana 15 dekagramówjajka 2 sztukmleko 1/4 szklanekcukier waniliowy 1 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychWykonanie:Masło utrzeć,dodać cukier,potem kolejno:ubite jajka,cukier waniliowy,mąkę,mleko i na końcu proszek do pieczenia.Wymieszać masę i przełożyć ją do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy na baranka,na wysokość ok.2/3 foremki.Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.Autor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: