Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokwiaty mniżka 300 gramów
cukier 1 kilogramów
drożdże winiarskie według uznania
woda według uznaniaWykonanie:Oczyścić kwaiatki, przeglądnąć (nie dodawać łodyżek), włożyć do Naczynia (gęsiorka) i zalać
wodą z
cukrem. Następnie dodać
drożdże i odłożyć na 15 dni w chłodne i ciemne miejsce, raz dwa
razy na dzień zamieszać
wino. Gotowe będzie do spożycia gdy kwiatki opadną całkowicie na dno.Uwagi:
Drożdże winiarskie najlepsza
malaga.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!
WinaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: