Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 1 sztukkoncentrat
soku bananowego 2 łyżek stołowychkoncentrat
soku jabłkowego 2 łyżek stołowych
banan 1 sztuk
odtłuszczone mleko w proszku 0,25 szklanek
chleb pełnoziarnisty 4 plastry
tłuszcz roślinny według uznaniaWykonanie:Wszystkie składniki na początek należy razem wymieszać, a później zmiksować aż powstanie jednolita masa.Przelej masę
owocową do miski tak dużej aby zmieściły się w niej kromki
chleba.
Chleb należy obtaczać w
masie , dopóki się w całości nie wchłonie. Na patelni rozgrzej mocno tłuszcz. Zmniejsz płomień i kładź
chleb smaż przez około 3 minuty obróć na drugą stronę i smaż następne 2 minuty.Uwagi:1 kanapka= 2 porcje produktów pełnoziarnistych. 0,75 porcji
białka 0,5 porcji
owoców 0,25 porcjiwapniaAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Powyżej 1 rokuKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-28polecamAutor: FloressData: 2008-12-19pychota ;) pamiętam takie tosty maczane w
mleku i posypane
cukremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: