Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
cytryna 4 sztuk
spirytus 1 litrów
cukier 300 gramów
woda 5 szklanekWykonanie:
Cytryny wyszorować wrzucić do słoja, zalać
spirytusem , zamknąć, odstawić na dwa dni.Z
wody i
cukru ugotować
syrop, ostudzić.Wymieszać z
sokiem z cytryny i
spirytusem, odstawić na miesiąc. Przefiltrować , rozlać do butelek.Uwagi:
Nalewki na cytrusach mają orzeźwiający smak.Można nimi wzmocnić
herbatę .Pomagają przy przeziębieniach i chorobach wątroby, a także przyspieszają przemianę materii.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Staropolska
NalewkiKomentarze:Autor: MarekData: 2009-12-04
Dziwny przepis.
Cytryny wrzucamy do słoja - w całości ? Nieobrane ? Nieprzekrojone ?Autor: GrzegorzData: 2009-02-25Mozemy jeszcze wycisnac troszke
pomarancza ale wtedy nie bedzie to juz cytrynowka tylko cytrusowka bedzie lepszy smak polecam :)Autor: GrzegorzData: 2009-02-25zamiast
spirytusu moi
drodzy mozemy uzyc np. absolventa smak bedzie delikatniejszy oraz niebedzie czuc %Autor: tomek hronowskiData: 2007-12-21Zamiast
cukru kochani, morzemy uzyc miodzik, bedzie jeszcze lepsza. wesolych i zdrowiutkich swiat zycy Tomek z californiAutor: KarolaData: 2007-12-06Ja juz wcześniej robiłam bardzo podobna wersję
nalewki. Super polecam.Rewelacja.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: