Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
czosnek 2 ząbki
kminek 1 łyżek deserowychtłuszcz 20 dekagramów
fasola sucha 2 szklanek
mleko zsiadłe 1 litrów
baranina bez kości 60 dekagramówWykonanie:
Baraninę namoczyć w
zsiadłym mleku na 2-3 godziny. Po wyjęciu natrzeć
mięso roztartym z
solą czosnkiem i pokroić na niewielkie kawałki. Ułożyć w szybkowarze
mięso, na nim namoczoną
fasolę, posypać
kminkiem,
solą i
pieprzem, włożyć tłuszcz. Zalać wszystko
wodą z moczenia
fasoli, a jeśli jej za mało do przykrycia zawartości, dolać świeżej. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Uwaga. Tradycyjną
sałatkę do tej potrawy stanowi pokrojona w talarki namoczona v. octowej zalewie z przyprawami i po 2 godzinach osączona z zalewy
cebula.Uwagi:
sucha fasola namoczona na noc,
mleko zsiadłe lub
serwatkaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: