Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
filet wołowy 4 sztuk
pieprz ziarnisty 2 łyżek stołowych
olej 0.25 łyżek stołowych
sól według uznania
masło 40 gramów
cebula 2 łyżek stołowych
koniak 60 mililitrów
bulion według uznania
ketchup 4 łyżek deserowych
sos worcester według uznaniaWykonanie:
Mięso rozbić, obtoczyć w potłuczonym
pieprzu (nie mielonym). Smażyć 2-3 minuty z obydwu stron na bardzo gorącym tłuszczu, posolić.
Steki ułożyć na ogrzanym półmisku, na każdym położyć kosteczkę
masła (10 g), podsmażoną
cebulkę, łyżeczkę
keczupu, skropić
bulionem i
koniakiem. Sos podać oddzielnie.Uwagi:
cebula posiekana,
sos worcester (niekoniecznie)Kuchnia FrancuskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: michaels couponData: 2011-12-12Dziekujemy webmaster do wykonywania takich znaczacych blogu. Jestem pod wrazeniem widoku na Befsztyk z
pieprzem - Ksiazka-Kucharska.pl.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: