ßßß Cookit - przepis na Pierożek a’la lasagne

Pierożek a’la lasagne

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
Międzybrodzki Makaron pierożek 250 gramów
łopatka wieprzowa 0,5 kilogramów
cebula 2 sztuk
czosnek 5 ząbki
pomidory pelati 2 puszka
olej 3 łyżek stołowych
przyprawy według uznania
Wykonanie:
W pierwszej kolejności gotujemy i hartujemy makaron. W międzyczasie kroimy w kostkę cebulę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy zmielone na maszynce mięso, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i połączyć z makaronem. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku.
Autor: Gastrosfera
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Makaronem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/13029/Pierozek-a’la-lasagne