Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoMiędzybrodzki
Makaron pierożek 250 gramów
łopatka wieprzowa 0,5 kilogramów
cebula 2 sztuk
czosnek 5 ząbki
pomidory pelati 2 puszka
olej 3 łyżek stołowych
przyprawy według uznaniaWykonanie:W pierwszej kolejności gotujemy i hartujemy
makaron. W międzyczasie kroimy w kostkę
cebulę i podsmażamy na
oleju. Następnie dodajemy zmielone na maszynce
mięso,
pomidory oraz wszystkie
przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż
mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty przez praskę
czosnek i połączyć z
makaronem. Całość posypujemy
startym serem i zapiekamy w piekarniku.Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: