Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 250 gramów
cukier 450 gramów
cukier 6 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
mąka 400 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
mleko 275 mililitrów
winogron bez pestek 1,25 kilogramów
budyń waniliowy 2 sztuk
galaretka (jasna)2 sztuk
sok jabłkowy 0,5 litrówWykonanie:Miękkie
masło utrzeć z 250g
cukru, kolejno dodając
jajka. Następnie dodawać przesiana
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia na przemian z 75 ml
mleka. Przełożyć ciasto do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok.35 minut w 180 stopniach, ostudzić.Oczyścić 1 kilogram
winogron.wymieszać
budyń z 6 łyżkami
cukru i 100 ml
mleka. Zagotować 100 ml
mleka, wlać rozrobiony
budyń, mieszając, ponownie zagotować. Gotować 1 minutę. Od razu
budyń wyłożyć na ciasto. Ułożyć na nim
winogrona i lekko docisnąć.Wymieszać
galaretki z
sokiem jabłkowym (z kartonu). Mieszając, zagotować. Lekko przestudzoną polać
winogrona na cieście i pozostawić do całkowitego zastygnięcia.Oczyszczone, jeszcze wilgotne 250g
winogron obtoczyć w 200g
cukru i ułożyć na cieście.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: