ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 250 gramówcukier 450 gramówcukier 6 łyżek stołowychjajka 4 sztukmąka 400 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychmleko 275 mililitrówwinogron bez pestek 1,25 kilogramówbudyń waniliowy 2 sztukgalaretka (jasna)2 sztuksok jabłkowy 0,5 litrówWykonanie:Miękkie masło utrzeć z 250g cukru, kolejno dodając jajka. Następnie dodawać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z 75 ml mleka. Przełożyć ciasto do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok.35 minut w 180 stopniach, ostudzić.Oczyścić 1 kilogram winogron.wymieszać budyń z 6 łyżkami cukru i 100 ml mleka. Zagotować 100 ml mleka, wlać rozrobiony budyń, mieszając, ponownie zagotować. Gotować 1 minutę. Od razu budyń wyłożyć na ciasto. Ułożyć na nim winogrona i lekko docisnąć.Wymieszać galaretki z sokiem jabłkowym (z kartonu). Mieszając, zagotować. Lekko przestudzoną polać winogrona na cieście i pozostawić do całkowitego zastygnięcia.Oczyszczone, jeszcze wilgotne 250g winogron obtoczyć w 200g cukru i ułożyć na cieście.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: