Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cukier 6 łyżek stołowych
mąka 6 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowychWykonanie:
Białka starannie oddzielić od
żółtek, później
białko ubić na sztywną pianę. Kiedy piana będzie dobrze ubita dodać
cukier i dalej ubijać aż
cukier się rozpuści. Dodać
żółtka i dalej miksować. Po połączeniu
żółtek z pianą dodać przesianą
mąkę i
proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać (już ręcznie nie w mikserze). piec około 30 minut w temperaturze około 180 stopni.Uwagi:Dla pewności żeby nie opadł, zostawić po upieczeniu jeszcze na 10-15 minut w piekarniku.Autor: LarialZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: