ßßß Cookit - przepis na Biszkopt idealny

Biszkopt idealny

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cukier 6 łyżek stołowych
mąka 6 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Białka starannie oddzielić od żółtek, później białko ubić na sztywną pianę. Kiedy piana będzie dobrze ubita dodać cukier i dalej ubijać aż cukier się rozpuści. Dodać żółtka i dalej miksować. Po połączeniu żółtek z pianą dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać (już ręcznie nie w mikserze). piec około 30 minut w temperaturze około 180 stopni.
Uwagi:
Dla pewności żeby nie opadł, zostawić po upieczeniu jeszcze na 10-15 minut w piekarniku.
Autor: Larial
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12781/Biszkopt-idealny