Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kraby konserwowe 400 gramów
majonez 2 łyżek stołowych
śmietana 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowychliście
sałaty według uznania
natka pietruszki 1 gałązki
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z
krabów odlać zalewę, przełożyć na talerz i dokładnie przebrać palcami, odrzucając przezroczyste, prawie niewidoczne chrząstki. Włożyć do miski
mięso krabów, dodać
majonez,
śmietanę,
sok z cytryny i posiekaną
natkę. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Włożyć pod przykryciem do lodówki. Podawać
sałatkę na liściach
sałaty, udekorowana gałązkami
natki pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Owoce morzaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: