ßßß Cookit - przepis na Polędwiczki w sosie winno-pomidorowym

Polędwiczki w sosie winno-pomidorowym

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Danie można podawać z młodymi ziemniaki lub z zielonymi szparagami ze smażoną bułką tartą na maśle
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 2 sztuk
pieczarki 100 gramów
wino wytrawne białe 100 mililitrów
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
masło 0,5 kostek
czonek 2-3 ząbki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
przyprawa do mięsa wieprzowego 1 szczypta
Wykonanie:
Polędwiczki wieprzowe opłukać i pokroić na porcje ukośnie. Doprawić pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Tak przygotowane mięso przełożyć do rozgrzanego rondla z masłem. Mięso powinno byc zanurzone w maśle. Podsmażyć na dużym ogniu. W międzyczasie przygotować pieczarki: umyć i pokroić w plastry. Przez praskę do czosnku przecisnąć 2-3 ząbki czosnku. Do zrumienionego mięsa dodać pieczarki i poczekać, aż się poduszą. Następnie dodać czosnek i podlać winem. Wszystko dokładnie mieszamy, a na koniec dodajemy 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Dodać na koniec sól i dusić pod przykryciem.
Autor: Donias
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12488/Poledwiczki-w-sosie-winno-pomidorowym