« Powrót  Opis:Danie można podawać z młodymi ziemniaki lub z zielonymi szparagami ze smażoną bułką tartą na maśleDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczki wieprzowe 2 sztukpieczarki 100 gramówwino wytrawne białe 100 mililitrówkoncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowychmasło 0,5 kostekczonek 2-3 ząbkipieprz 1 szczyptasól 1 szczyptaprzyprawa do mięsa wieprzowego 1 szczyptaWykonanie:Polędwiczki wieprzowe opłukać i pokroić na porcje ukośnie. Doprawić pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Tak przygotowane mięso przełożyć do rozgrzanego rondla z masłem. Mięso powinno byc zanurzone w maśle. Podsmażyć na dużym ogniu. W międzyczasie przygotować pieczarki: umyć i pokroić w plastry. Przez praskę do czosnku przecisnąć 2-3 ząbki czosnku. Do zrumienionego mięsa dodać pieczarki i poczekać, aż się poduszą. Następnie dodać czosnek i podlać winem. Wszystko dokładnie mieszamy, a na koniec dodajemy 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Dodać na koniec sól i dusić pod przykryciem.Autor: DoniasZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: