ßßß Cookit - przepis na Góralska zupa dziadowska

Góralska zupa dziadowska

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wywar z warzyw 2 litrów
bryndza owcza 200 gramów
łazanki 500 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Zagotować wywar. Roztartą bryndzę powoli dodawać do zupy. Doprowadzając ja do0 wrzenia i od razu zdjąć z ognia. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką. Podawać z łazankami ugotowanymi osobno.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12436/Goralska-zupa-dziadowska