Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorosól 250 mililitrów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
białko 1 sztuk
sól według uznania
sok z cytryny według uznania
żelatyna 15 gramów
pomidory 50 gramów
jajka (ugotowane)2 sztuk
cielęcina gotowana 80 gramów
groszek konserwowy 40 gramów
szyjki rakowe 50 gramówWykonanie:Wymieszać rosół z
koncentratem pomidorowym i
białkiem. Doprawić do smaku
solą oraz
sokiem z cytryny. Zagotować i zestawić z ognia. Dodać
żelatynę namoczona w paru łyżkach zimnej, przegotowanej
wody, rozpuścić ja w wywarze. Przez lniana ściereczkę przecedzić płyn.Na spód jedno porcjowych foremek wlać część galarety i pozostawić do zastygnięcia. Na galarecie położyć plaster
pomidora, połówkę
jajka,
żółtkiem do dołu, posypać pokrojonym w paski
mięsem cielęcym lub drobiowym,
groszkiem i szyjkami rakowymi. Zalać reszta galarety i odstawić do zastygnięcia. Przed podaniem foremki zanurzać na moment w gorącej wodzie i odwracać na półmisek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Owoce morzaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: