Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopieklowana
wieprzowina na pieczeń 1,5 kilogramów
masło sklarowane 2 łyżek stołowych
galaretka jabłkowa 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
pieprz kajeński według uznaniaWykonanie:Osuszyć
mięso i obsmażyć na rozpuszczonym, w brytfance
maśle. Podgrzana
galaretkę wymieszać z
sokiem cytrynowym i
pieprzem. Posmarować
mięso niewielką ilością glazury i wlać 200 ml
wody. Piec w 180 stopniach ok. 90 minut. Od czasu do czasu smarując
mięs o
galaretką. Na półmisku pieczeń można udekorować plasterkami
pomarańczy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: