ßßß Cookit - przepis na Szynka pieczona

Szynka pieczona

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pieklowana wieprzowina na pieczeń 1,5 kilogramów
masło sklarowane 2 łyżek stołowych
galaretka jabłkowa 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
pieprz kajeński według uznania
Wykonanie:
Osuszyć mięso i obsmażyć na rozpuszczonym, w brytfance maśle. Podgrzana galaretkę wymieszać z sokiem cytrynowym i pieprzem. Posmarować mięso niewielką ilością glazury i wlać 200 ml wody. Piec w 180 stopniach ok. 90 minut. Od czasu do czasu smarując mięs o galaretką. Na półmisku pieczeń można udekorować plasterkami pomarańczy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12088/Szynka-pieczona