Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wiśnie mrożone 300 gramówsok z
wiśni według uznania
galaretka wiśniowa 2 sztuk
serek waniliowy 1 porcja
żelatyna 3 łyżek deserowychWykonanie:Rozmrożone
wiśnie osączyć. Sok odstawić. Rozpuścić
galaretki w 4 szklankach wrzątku. Kiedy przestygną włożyć
wiśnie. Napełnić pucharki
galaretką do 1/3 wysokości i schłodzić w lodówce.Podgrzać sok i rozpuścić w nim
żelatynę. Gdy nieco stężeje wymieszać z
serkiem waniliowym. Ze stężałej masy serowej wykroić kulki do dekoracji deseru, resztę wyłożyć na pierwsza stężałą warstwę
galaretki w pucharkach i ponownie wstawić do lodówki. Na masę
serową ponakładać pozostałą
galaretkę z
wiśniami. Kiedy stężeje udekorować
wiśniami, kulkami z
sera oraz listkami
melisy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: