Wykonanie
«
ZIEMNIAKI PUREEOMLET
BISZKOPTOWY »1,5 L
WYWARU Z KOŚCI I WARZYW20 DAG
FASOLI10 DAG
CEBULI5 DAG
SŁONINY10 DAG
KIEŁBASY3 DAG
KONCENTRATU POMIDOROWEGOSÓL,
PIEPRZ,
MAJERANEK I
PRZYPRAWA DO ZUPWYKONANIE
Fasolę przebrać, opłukać, zalać
wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny.
Potem ugotować.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać.
Słoninę pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać
cebulę podsmażyć, dodać pokrojoną
kiełbasę, połączyć z
fasolą i
koncentratem pomidorowym, chwilę pogotować, doprawić do smaku.czwartek, 09 lutego 2012, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »