Wykonanie
Nadal tematem moim jest kucharz Tim jak w dwóch poprzednich przepisach .
Sałatka jest lekka i pyszna !!Składniki: 300g
szynki gotowanej ( pokrojonej w cieniutkie plastry, ja miałam
szynkę z drobiu), 3 łyżki
orzechów włoskich, sol,1/2-1 łyżka
miodu,3 łyżki
octu winnego,5 łyżek
oliwy z oliwek,1 mały pęczek
natki pietruszki (opcjonalnie mrożona lub suszona),1-2 łyżeczki
musztardy,50g mix
salaty ( lub jaka mamy ).
1
Szynkę rozłożyć na talerzu jak na carpaccio( cienko).
Orzechy pokruszyć najlepiej w mikserze ale nie na miał!!
Orzechy wrzucić do garnka bez tłuszczu i prażyć,po solić.Dodać
miód i zagotować, wlać
ocet o raz dodać
oliwę.
Natkę pokroić , dodać do garnka. Dodać
musztardę i wymieszać dokładnie aż stanie się kremowy vinaigrette. 2/3 sosu polać po
wędlinie. Resztę sosu wymieszać z
sałatą.
Sałatę umieścić na środku talerza. Mozna podać z
bagietka jak kto lubi.sz