Wykonanie

Prawdziwy Klasyk z
kraju nad Loarą!Albo się je kocha albo nienawidzi! Nie sposób przejść obok nich obojętnie ;)Składniki:plastry koziej rolady Sainte Maure* (w
polskich sklepach najczęściej dostępne są małe roladki firm Soignon albo President)mieszanka
zielonych sałatdodatkowo (opcjonalnie): świeże
pomidory i
ogórkioliwa i
ocet do polania lub
sos winegret,
musztardowy lub balsamiczny*Uwaga: Więcej na temat oryginalnego
sera koziego Sainte Maure możecie przeczytać tutaj :)

Wykonanie:
Kozi ser pokroić na plastry o grubości około 1 cm. Ułożyć na arkuszu papieru do pieczenia. Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika (termoobieg 190 stopni lub funkcja grill). Piec 5-8 minut do czasu aż
ser delikatnie się rozpuści i przyrumieni.W czasie gdy piecze się
ser na talerzach rozłożyć mieszankę
sałat i ewentualnie plasterki
pomidora oraz
ogórka.Plastry gorącego
sera układać na wierzchu sałatki, całość skropić
oliwą i
octem lub dowolnym sosem. Podawać od razu.Smacznego :)