ßßß
Sola i łosoś…Dwie pyszne ryby splecione ze sobą smakują stanowczo lepiej niż „solo”, wspomaga je bowiem bardzo apetyczny wygląd ;)Ktoś mi kiedyś powiedział, że „nadmiar” i „brak” najlepiej wpływają na kreatywność… Taka była geneza powstania prezentowanego dzisiaj dania.Składniki: (4 roladki czyli 2 porcje)2 filety z soli4 plastry łososia (każdy grubości około 5-7 mm)sól i pieprzoliwadodatkowo:patyczki do szaszłyków/wykałaczkiWykonanie:Filety z soli przekroić wzdłuż na dwa „paski”. Oba rodzaje ryb oprószyć solą i pieprzem.Na „paskach” z soli układać plastry łososia i ścisło zrolować. Każdą roladkę spiąć wykałaczką lub nadziać na patyczek.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, spryskać/skropić oliwą i piec 25 minut w temperaturze 190-200 stopni.Podawać od razu.Smacznego :)