Wykonanie

Czy pamiętacie „sianko” z
pora ? Dzisiaj podobna propozycja ;)Suszone wstążki z
marchewki mają delikatnie słodki smak i piękny poskręcany wygląd.Będą wspaniałą ozdobą zarówno sałatek jak i deserów.

Wykonanie:Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.
Marchew obrać i pokroić obieraczką do warzyw na cienki paseczki i rozrzucić na przygotowanym papierze.Wstawić do piekarnika z termoobiegiem. Suszyć około 20-30 minut w temperaturze 100 stopni. W czasie suszenie kilkukrotnie przerzucić.Uwaga:)Wstążki z
marchwi można oczywiście suszyć także w specjalnie do tego przystosowanych suszarkach do
grzybów i innych warzyw.Smacznego :)

ROK TEMU NA BLOGUNa lunch zupa krem z
cukinii z
papryką
duszone
maślaki,

lub zapiekanka ogrodnika .

Na obiado-kolację
kurczak pieczony z
ziołowo-
cytrynowym farszem .

Na deser natomiast muffiny
kakaowe .