Wykonanie
A dokładnie tylko z
cukinią i
papryką. Bardzo prosty w przygotowaniu obiad dosłownie w 15 minut, do tego bardzo smaczny.
Składniki:boczniak 200 g
cukinia 250 g
papryka 250 g
sól himalajska,
tymianek (opcjonalnie)
Grzyby i warzywa opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić według gustu na mniejsze lub większe kawałki. Na patelni rozgrzać łyżkę
oleju kokosowego, przesmażyć najpierw boczniaki, dodać
paprykę i po minucie
cukinię. Oprószyć szczyptą
soli i
tymianku, przemieszać. Przykryć pokrywką na 2 minuty, przemieszać
między czasie by warzywa się nie przypaliły i podawać.Ps.
Tymianek dodałam na samym końcu już po zrobieniu zdjęcia. Możecie dodać swoje ulubione np.
koperek czy
kolendrę.