Wykonanie

Bardzo dobre i ładnie się prezentujące,
jogurtowe babeczki z tego przepisu :)Upiekłam je w foremkach na babeczki oraz silikonowych foremkach w kształcie pisanek.Polecam :)Składniki:125 g
naturalnego jogurtu75 g roztopionego
masła2 duże
jajkaskórka otarta z 1
cytryny150 g
mąki pszennejpół łyżeczki
sody oczyszczonejszczypta
soli125 g drobnego
cukru do wypiekówW misce wymieszać ze
sobą suche sładniki, czyli
makę,
sól i
sodę oczyszczoną.Do szklanej miski wlać
jogurt, dodać lekko przestudzone
masło i wymieszać z
jogurtem. Dodać również
jajka, otartą
skórke z cytryny i wszystkie składniki razem delikatnie wymieszać.
Potem dodać składniki suche, wszystko razem wymieszać do połączenia się składników i powstania gładkiej masy.Foremki na babeczki wysmarować
masłem i posypać
maką, jeśli mamy silikonowe foremki, nie musimy smarować ich
masłem ani posypywać
mąką. Delikatnie nałożyć ciasto do 3/4 wysokości foremek.Foremki wstawic do piekarnika nagrzanego do 170 C i piec babeczki przez ok 20 - 25 min.Po upieczeniu i przestudzeniu babeczki można udekorować lukrem.Smacznego:)

I upieczone w silikonowych foremkach
