Wykonanie

Muffinki bezglutenowe dla dzieci z nietolerancją glutenu ale nie tylko...Są smaczne więc polecam każdemu:)Składniki:1 szklanka
mąki bezglutenowej (White self-raising
flour blend - to jest
mąka z dodatkiem
proszku do pieczenia)2
jajka1/3 szklanki
oleju roślinnego2-3 łyżki
jogurtu greckiego1/3 szklanki
cukru2 garści
ryżu preparowanego z
miodem (takiego na śniadanie z
mlekiem dla dzieci)forma na muffinki oraz papilotkiPiekarnik nagrzać do 170 C.
Mąkę wymieszać z
cukrem.W drugim naczyniu połączyć ze sobą
jajka i
olej i wlać do miski z
mąką,mieszając dodać jeszcze
jogurt a na końcu
preparowany ryż.Dość gęste ciasto przełożyć łyżką do foremek i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec przez ok 20-30 min. Muffinki są smaczne.dość pulchne w środku a chrupiące na zewnątrz. Doskonale nadają się na deser czy do szkolnego lunch box.