ßßß
Składniki na ciasto (jak zwykle u mnie ilości na oko):2 szklanki mąki pszennej razowejletnia woda1 łyżeczka miękkiego masłaszczypta soliZagnieść ciasto z podanych składników, dodając powoli wodę, tyle ile zabierze mąka. Ja chowam ciasto na chwilę do naczynia żaroodpornego, dzięki czemu jest bardziej wilgotne, nie wysycha tak szybko podczas lepienia i łatwiej się wałkujeSkładniki na farsz:szpinak (dałam 1 opakowane mrożonego)ser fetaSzpinak rozmrozić na odrobinie oliwy i dobrze odparować. Pod koniec dodac rozkruszoną fetę i chwilę razem poddusić. Farsz ostudzić.Ciasto rozwalkować, wycinać szklanką koła i nakładać po łyżeczce farszu. Zlepione pierogi gotować w osolonym wrzątku przez chwilę od kiedy wypłyną na powierzchnię.Zostało mi trochę farszu, ale z tym nadzieniem akurat nie ma problemu :)/wydrukuj przepis/