Roladki z szynki z chrzanem i jajkiem podane w galarecie są świetnym pomysłem na święta, spotkania rodzinne i wszelkie imprezy. Bardzo ładnie prezentują się na półmisku, ozdobione kawałkami marchewki, cytryny i natką pietruszki.Przepis na jeden duży półmisek:12 średnich plastrów szynki gotowanej3 ugotowane jajkatarty chrzan ze słoiczka6 łyżeczek żelatyny700 ml gorącego bulionusok z cytrynyDo dekoracji:marchewkaplasterki cytryny1/2 pęczka pietruszkiPlastry szynki smarujemy chrzanem (ilość według uznania) i na każdym układamy ćwiartkę jajka, a następnie zwijamy w roladki, które układamy na półmisku. Do gorącego bulionu wsypujemy stopniowo żelatynę i dokładnie mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia. Pozostawiamy do ostudzenia. Chłodną, ale jeszcze płynną galaretą zalewamy roladki. Każdą roladkę dekorujemy gałązkami natki pietruszki. Roladki wstawiamy do lodówki, do czasu, aż galareta stężeje. Dekorujemy plasterkami marchewki i cytryny. Podajemy skropione sokiem z cytryny.Źródło: Przepisy.plSmacznego!Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook'u