Wykonanie

Podobną
przyprawę jadłam kiedyś ze sklepu lokalneprzysmaki.pl i
pisałam o niej tu (klik).
Przyprawa tak mi posmakowała, że zapragnęłam cieszyć się jej smakiem już teraz, zaraz :) A że był to wieczór raczej późny to nie zostało mi nic innego jak zrobić ją samodzielnie. Wyszło genialnie! Posypka świetnie sprawdza się jako dodatek do
chleba z
masłem lub jako posypka przy pieczeniu
ziemniaków. Bardzo, ale to bardzo Wam polecam - zarówno oryginał jak i moją wersję :)Składniki:6 łyżek ziaren
sezamu5 łyżek prażonej
cebuli1 łyżka
makuok 1/2 łyżeczki
przyprawy warzywnej (klik)mała szczypta
soli himalajskiej
Sezam uprażyć na suchej patelni.
Cebulkę zmiksować. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Smacznego :)

