Błyskawiczna w przygotowaniu i przepyszna sałatka. Idealna jako samodzielny posiłek lub dodatek do obiadu. Zasmakują w niej nawet dzieci :) Moje wsunęły aż miło :) Przepis z moimi zmianami znalazłam w książeczce "Sałatki dla zdrowia i urody" Bardzo Wam polecam :)Składniki:450-500g fasolki szparagowej mrożonej lub świeżej1 puszka czerwonej fasoli130-150g orzeszków ziemnych niesolonych3 łyżki oleju sojowego (użyłam BASSO - klik)1 łyżka oleju z pestek dyni (użyłam FANDLER - klik)sól, pieprz1/2 łyżeczki suszonego majeranku lub 1 łyżka świeżego posiekanego1/2- 1 łyżka soku z cytryny2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Czerwoną fasolę odcedzić. Do małej miseczki dajemy: sól, pieprz, majeranek i wlewamy oleje. Mieszamy dokładnie. Dodajemy przeciśnięty czosnek i sok z cytryny. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Fasolkę wymieszać z orzeszkami i czerwoną fasolą. Polać dresingiem lub po prostu całość delikatnie wymieszać. Podawać jako samodzielny posiłek lub dodatek do obiadu. Smacznego :)