Wykonanie
Dzisiejsza propozycja jest bliźniaczo podobna do wcześniej już prezentowanych rogalików
marchewkowych (klik). Różnica polega tylko na tym że
marchewkę zastąpiłam puree z dyni. Pysznie wyszło i polecam Wam baaardzo :)Składniki:200g puree z dyni (klik)2 szkl.
mąki pszennej250g
margaryny1 łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
solikonfitura malinowa (klik) lub
dżemcukier puder do posypaniaWszystkie składniki bardzo dobrze wyrobić. Ciasto podzielić na 2 części. Każdą rozwałkować na okrąg o grubości ok 3 mm i podzielić na 12 trójkątów. Ponacinać je od dłuższego końca, a na każdy z nich nałożyć małą łyżeczkę
konfitury i zwinąć od szerszej do węższej części. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 35 min w temp. 180 stopni. Studzić na kratce, a zimne oprószyć
cukrem pudrem. Smacznego :)