Wykonanie
Uwielbiam Eton mess. Najczęściej robię ten
truskawkowy . Dzisiaj zapraszam na bardziej południowe smaki....
ananas i
kokos.... Lubicie takie smaki? Jeśli tak - powinno Wam smakować - Polecam baaardzo :)Składniki na 4 szt:1 puszka
ananasa w kawałkach1 łyżka
cukru pudruok. 20szt średnich bez400ml
śmietany kremówki 30%3-4 łyżki wiórek
kokosowychAnanasa odcedzić i ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki jeśli tego wymaga.
Śmietanę ubić na sztywno z 1 łyżką
cukru. Dodać do niej
kokos i wymieszać delikatnie
Bezy pokruszyć na większe kawałki.W pucharkach układać warstwami:
śmietanę, pokruszone
bezy,
ananasa,
śmietanę a wierzch znów posypujemy
bezami. Udekorować
kokosem w płatkach. Podawać od razu Smacznego :)